Fotograf: Unsplash

Wall Street: Boeing och Twitter går mot strömmen

New York-börserna steg på torsdagen och fokus låg fortfarande på G20-mötet. Twitter aktien sjönk efter nyheten att bolaget kommer börja märka tweets av politiker med över 100.000 följare. Boeing sjönk efter nyheter om nytt mjukvaruproblem. 

De ledande New York-börserna handlades uppåt på torsdagen efter fyra raka nedgångsdagar. Utvecklingen i handelskonflikten mellan USA och Kina låg fortsatt i fokus inför det kommande G20-mötet.

Dow Jones storbolagsindex stängde på oförändrat vid 26.526. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,4 procent till 2.925, medan tekniktunga Nasdaq Composite avancerade 0,7 procent till 7.968.

Sektorsvis gick det bäst för finans som steg 0,9 procent, medan energibolag sjönk 0,8 procent.

Handelsläget mellan USA och Kina blev något mer spänt då företrädare från Kinas handelsdepartement uppmanat USA att "omedelbart avbryta sina påtryckningar och sanktionsåtgärder mot Huawei".

Flygplanstillverkaren Boeing har åter hamnat i fokus efter att USA:s federala luftfartsmyndighet, FAA, identifierat ett nytt mjukvaruproblem hos modellen 737 Max. Vidare rapporterade Bloomberg på torsdagskvällen att det kan ta upp till tre månader att åtgärda problemen. Aktien sjönk 2,9 procent.

Apotekskedjan Walgreens steg 4,1 procent efter att ha rapporterat vinst för det tredje kvartalet som var över analytikers förväntningar, enligt Bloomberg News. Även omsättningen var något bättre än väntat.

Twitter meddelade att det kommer börja märka tweets av politiker med över 100.000 följare som bryter mot bolagets regler. Twitter har tidigare kritiserats av användare för att låta tweets av Donald Trump ligga kvar trots att de brutit mot reglerna. Aktien sjönk 1,3 procent.

Biltillverkarna Ford och General Motors har båda fått rekommendationen "outperform" av Credit Suisse. Enligt banken har GM gjort ett bra jobb med att balansera kort- och långsiktiga problem, medan det på Ford finns möjligheter till positiva effekter av beskedet om nedskärningar av 12.000 jobb i Europa. GM-aktien avancerade 0,5 procent medan Ford var upp 2,9 procent.

Kontorsmöbelbolaget Herman Miller rusade 16,5 procent efter att ha rapporterat en justerad kvartalsvinst som slog analytikers konsensus.

Nike steg 1,4 procent inför bolagets rapport efter torsdagens stängning.

571802501.png (734×453)

Graf: S&P 500-index torsdagen den 27 juni

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 4 punkter till 2,01 procent.

Läs även: G20: ”Allt detta förstör den globala handelsordningen”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST