Bitcoin får nytt liv – rusar mot 13 000 dollar

Det går snabbt uppåt för den volatila kryptovalutan. Det finns förhoppningar om ökad entusiasm tack vare lanseringen av Facebooks kryptovaluta.

Bitcoin har nått högsta nivå på 17 månader. Under asiatiska handelstimmar på onsdagen rusade priset till 12 953,6 dollar på kryptobörsen Bitstamp. Priset föll ner återigen till 12 600 dollar på eftermiddagen. Det skriver Financial Times.

“När det går så här snabbt uppåt brukar det till slut komma en så kallad korrigering nedåt. Det är fullt möjligt att uppgångarna fortsätter ett tag till, men som kryptoinvesterare bör man alltid vara försiktig och beredd på starka korrigeringar nedåt efter en längre tid av uppgångar”, säger kryptoexperten Totte Löfström i en intervju för Trijo News.

Priset har ökat med 250 procent sedan årsskiftet. Det ligger fortfarande under högsta värderingen någonsin på 19 000 dollar i december 2017.

Facebook håller på att lansera sin egen kryptovaluta med namnet Libra. Valutan kommer att användas som betalningsmedel och för internationella penningöverföringar. Analytiker tror att Libra kommer ge skjuts åt andra kryptovalutor genom att förbättra deras rykte och öka kredibilitet.

Läs även: Ökad kryptokonkurrens ger nytt liv för Bitcoin - stiger till över 11 000 dollar

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST