Aktien tokrasar 20% inför uppgifter om stämning av batteribolaget

Kunder fruktar att de blivit lurade när Alelion köpte inkråmet till bolaget Caterva, våren 2018. 

Kunder till det First North-listade litiumjonbatteribolaget Alelions tyska dotterbolag, som är satt i konkurs, förbereder en gruppstämning mot Alelion, skriver sajten Energyload på söndagen.

Alelion köpte inkråmet i det tyska bolaget Caterva våren 2018.

Catervas system och tjänster riktade sig framför allt mot privatmarknaden och bland kunderna fanns hushåll som använde systemen för att optimera sin energianvändning. I samband med konkursen lades den del av den tyska verksamheten som varit riktad mot privatmarknaden ner.

Flera kunder hade enligt sajten betalat "10 000-tals euro" till Caterva för avtal som löpte över 20 år och som skulle ge kunderna 10 000 fria kilowattimmar i ström per år samt därutöver premiebetalningar.

Dessa kunder fruktar att Alelion i själva verket enbart varit intresserat av ett patent som Caterva satt på.

"Jag har fått höra detta i helgen, men jag kan inte kommentera mer än så", säger Alelions vd Daniel Troedsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Har ni blivit stämda?

"Det är ingen information jag har och det skulle ha lyfts upp direkt. Jag känner inte till att vi har blivit stämda. Och är det så att vi har en sådan typ av information så kommer vi att gå ut och informera marknaden om det", säger Daniel Troedsson.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.