Fotograf: Gage Skidmore

USA och Iran: Trump drar tillbaka attackorder

Irans minister för informations- och kommunikationsteknologi berättar också att USA:s cyberattacker mot Iran har misslyckats.

I fredags twittrade Donald Trump att han var nära att avfyra raketer med mot Iran.

Men nu har Trump dragit tillbaka attackordern.

I en tweet skriver han att attacken inte hade varit proportionerligt som svar på nedskjutningen av en obemannad drönare.

Trump fick besked från en general att 150 personer beräknades dödas i attackerna, som skulle ha riktats mot tre ställen. Han drog sedan tillbaka ordern 10 minuter före attackernas verkställande.

Under måndagsmorgonen rapporterades det att de amerikanska cyberattackerna mot iranska mål inte har varit framgångsrika.

Det sade Mohammad Javad Azari-Jahromi, Irans minister för informations- och kommunikationsteknologi, enligt Reuters.

Uttalandet kommer efter rapporter om amerikanska Pentagon har genomfört en sedan länge planerad cyberattack mot Irans system för raketuppskjutning.

"De försökte hårt, men har inte genomfört någon framgångsrik attack", sa ministern i ett Twitterinlägg.

"Media frågade om de påstådda cyberattackerna mot Iran är sanna. Vi har mött cyberterrorism under en lång tid... förra året neutraliserade vi 33 miljoner attacker inom (den nationella) brandväggen", sa han. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.