Fotograf: TT

Proffsens färska köptips

Börsveckan ger köpråd för CAG Group, John Mattson, Ovzon och Duni, teckna ej Traton.

Börsveckan rekommenderar köp av CAG Group, John Mattson, Ovzon och Duni i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bahnhof och JM samt rådet teckna inte Tratons nyintroduktion.

Börsveckan gör även två byten i sin utdelningsportfölj. SJR och Bilia utgår och ersätts av CAG Group och Balco.

Volkswagen sätter sin lastbilsdivision Traton, där svenska Scania ingår, på börserna i Frankfurt och Stockholm. Tyvärr är prisintervallet enormt och oavsett var kursen slutligen hamnar så är värderingen inte särskilt lockande, skriver Börsveckan och rekommenderar teckna inte nyintroduktionen.

CAG Group, ett litet konsultbolag på First North, växer fint och med stigande lönsamhet. Med en bra ägarlista, en hög andel av intäkterna mot den konjunkturstabila offentliga sektorn samt en god direktavkastning kvalar aktien i utdelningsportföljen, skriver tidningen och ger köpråd för aktien.

Bredbandsoperatören Bahnhof bommade sin intäktsprognos i fjol för första gången på länge. Det innevarande året har också börjat sämre än väntat, samtidigt som Elementica-projektet gått i stå. Börsveckan bedömer att aktien inte är lika kul att äga längre och slopar sitt tidigare köpråd. Det nya rådet blir därmed avvakta.

Bostadsfastighetsbolaget John Mattson lämnar sig väl i en långsiktig portfölj med en låg belåningsgrad och en expansiv strategi med uppgraderingar och förvärv som kommer att driva tillväxten, anser tidningen och ger köpråd på ett års sikt.

Bostadsutvecklaren JM är återigen hett på börsen, trots en svalare bygg- och bostadskonjunktur. Det råder dock delade meningar, storägare har ökat sitt ägande medan andelen blankare i aktien också har ökat. Börsveckan väljer att avvakta.

Satellitoperatören Ovzon har högtflygande planer. Bolaget ska skicka upp en egen satellit och därmed bli en fullt integrerad tjänsteleverantör. Det är spännande, men dyrt. Tidningen landar i ett köpråd i kategorin högriskaktier.

Läs även: Svenska rymdbolaget sparkar 30 - aktien faller

Servettillverkaren Duni gynnas av ett sjunkande massapris samtidigt som bolaget genomfört prishöjningar. Det innebär att lönsamheten bör kunna stiga avsevärt med start i andra kvartalet. Börsveckan ger köpråd för aktien som ett defensivt inslag i portföljen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST