Niels Buus, vd för Gomspace

Svenska rymdbolaget sparkar 30 - aktien faller

För att minska kostnaderna ska rymdteknikbolaget Gomspace, som är listat på First North, minska personalstyrkan med upp till 30 personer innan slutet av juni.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Neddragningen syftar till att minska overheadkostnader inom administration och tillverkning, heter det. I slutet av mars hade Gomspace drygt 200 anställda, enligt bolagets rapport för det första kvartalet.

Förändringar kommer även att ske i ledningsgruppen där Lars Alminde, som är en av grundarna till bolaget, kommer att ta plats i ledningen som kommersiell chef (Chief Commercial Officer). Peter Worsøe, som tidigare var kvalitetschef, kommer att ta plats i ledningsgruppen som produktionschef (Chief Manufacturing Officer).

Justeringarna beräknas få effekt från och med det fjärde kvartalet 2019.

Gomspace aktie var vid 09.50-tiden ned 3 procent.

Läs även: Storbanken: 2019 blir rymdens år


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.