Biljana Pehrsson, vd för fastighetsföretaget Kungsleden AB Fotograf: Press/Kungsleden/Unsplash

Topp 10 Norden: Här är de hetaste aktierna

Ökad optimism för Kungsleden och Clas Ohlson fortfarande på tapeten. 

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trend, stöd och motstånd, formationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden.

1.  Kungsleden (KLED.ST) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 77 (0.6)
Kungsleden ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 74.75. Ger signal om vidare uppgång till 78.57 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 75.30 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Kungsleden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Husqvarna B (HUSQB.ST) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 86.16 (0.14)
Husqvarna B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 85.30 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Loomis B (LOOMB.ST) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 337.8 (4.4)
Loomis B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 297. Ger signal om vidare uppgång till 359 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 334 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Clas Ohlson B (CLASB.ST) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 91.65 (-0.65)
Clas Ohlson B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 88.00 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 88.00 kronor vid reaktioner tillbaka. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Clas Ohlson B. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Genmab (GEN.CO) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 1195 (-11.5)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Genmab och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 1103. Ger signal om vidare uppgång till 1571 eller mer. Aktien testar stödet vid cirka 1190 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Xvivo Perfusion (XVIVO.ST) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 200 (0)
Xvivo Perfusion ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 190 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Victoria Park B (VICPB.ST) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 38.05 (0.1)
Victoria Park B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 37.80 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Volymen har ökat väsentligt under den sista tiden. Det vittnar om ökat intresse för aktien, kanske på grund av fundamentala nyheter. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Castellum (CAST.ST) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 185.4 (1.5)
Castellum ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 183 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 183 kronor vid reaktioner tillbaka. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Castellum. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  THQ Nordic B (THQNB.ST) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 228 (-0.6)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i THQ Nordic B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 213 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Per Aarsleff Holding B (PAALB.CO) - 13 jun 2019. Senaste slutkurs: 241.5 (1.5)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Per Aarsleff Holding B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 232. Ger signal om vidare uppgång till 244 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 232 kroner och motstånd vid cirka 257 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Läs mer: Här är proffsplockarnas 15 doldisaktier


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST