Fotograf: Stitch Fix

Hon blev 45 miljoner dollar rikare på en dag

E-handelstjänsten som personaliserar kunders klädstil fick tvåsiffrig tillväxt.

E-handelstjänsten Stitch Fix, där stylister använder datavetenskap för att skicka förslag till kunder gällande personaliserad klädstil, överträffade alla förväntningar. I kvartalsrapporten, som släpptes 5 juni, uppvisades en tvåsiffrig tillväxt och i efterhand steg aktien 24 procent, skriver Forbes.

I samband med händelsen ökade företagets vd Katarina Lakes förmögenhet med 45 miljoner dollar - på bara en dag. Tidigare i veckan debuterade hon i Forbes’ Self-Made Women list på plats 55. Listan sammanställer de mest förmögna och framgångsrikaste kvinnliga entreprenörer i USA. På listan fanns bland annat Oprah, Tory Burch och Sheryl Sandberg.

Det krävs även ett belopp på 225 miljoner dollar i privat kapital för att finnas med på listan.

Katrina Lake startade Stitch Fix samtidigt som hon läste en masterexamen på Harvard. Hon lyckades dra in investeringar från framstående venture kapitalisterna som Benchmark’s Bill Gurley och Baseline Venture’s Steve Anderson.

När hon börsnoterade Stitch Fix år 2017 vid 34-års åldern, blev hon den yngsta kvinnliga entreprenören att börsnotera ett företag.

Lakes företag fokuserar på drivna arbetskvinnor men år 2016 har de även lanserat en kollektion orienterad till män, och år 2018 - till barn. De har också börjat expandera internationellt och i maj lanserades Stitch Fix i Storbritannien.

Läs även: Hon retade sig på all farlig plast i maten - nu minskar hon plastberget med hjälp av smarta tabletter