Fotograf: Pressbild / TT

Lika lön, hälften av kapitalet

Med ”Veckans målgörare” lyfter vi svenska bolag som bidrar till att världen går i mål med FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Ett av dem är investmentbolaget Invest in Her.

Mål nummer 5: Jämställdhet
Det har bevisats om och om igen att politisk, ekonomisk och social jämlikhet mellan kvinnor och män bidrar till alla dimensioner av hållbar utveckling.

På internationella kvinnodagen för två år sedan lanserade entreprenörsduon Camila Läckberg och Christina Saliba investmentbolaget med uppgift att öka jämställdheten i näringslivet. Invest in her investerar i produkter och tjänster som löser kvinnors behov och utmaningar, oavsett om företagen bakom dem ägs av män eller av kvinnor.

Men Invest in Her investerar också i bolag grundade av kvinnor eller med kvinnligt majoritetsägande, oavsett om deras erbjudande riktar sig mot kvinnor eller män.

Veckans målgörare

Det kommer att krävas massor av idéer och mängder med kapital för att nå FN:s 17 globala hållbarhetsmål år 2030. Med Veckans målgörare vill vi lyfta svenska bolag vars verksamheter på olika sätt bidrar till att världen kommer i mål.

Bolaget har gjort två investeringar hittills, Dashl, en plattform för bokning av skönhetsbehandlingar, och mobilspelsutvecklaren Igotcha Studios.

Fler bolag: 
Clusjion - mäter inkludering på arbetsplatser som underlag för förändring
Klara K - arbetar för att förändra attityder och strukturer som står i vägen för ett jämställt arbetsliv. 

Läs mer: Unika listan: 74 svenska bolag som ska fixa globala hållbarhetsmålen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST