Fotograf: Press/Huawei/Pixabay

Huawei: Kommer det svartlistade företaget bli störst inom smartphones?

Huawei omvärderar sina mål för 2019 efter USA:s sanktioner. 

Kinesiska Huawei kommer inte att gå om Samsung som världens största smartphonetillverkare i år. Det uppgav Shao Yang, strategichefen på Huaweis konsumentenhet, under en teknikkonferens, rapporterar Nikkei Asian Review.

Shao Yang sade att Huawei hade blivit etta under fjärde kvartalet om det inte hade varit för "några överraskningar". Han gick inte in närmare på vad det innebär men det rör sig sannolikt om de sanktioner som USA infört mot bolaget. Bolaget har blivit svartlistat i USA efter misstankar om spionage.

Sanktionerna har bland annat fått Google att meddela att det inte blir några fler uppdateringar av operativsystemet Android till Huaweis smartphones. Detta bedöms kunna påverka bolagets mobilförsäljning negativt i väst.

Huawei sålde 59,1 miljoner smartphones under första kvartalet 2019, att jämföra med Samsungs 71,9 miljoner enheter. Förra året gick Huawei om Apple som tvåa inom smartphones.

LÄS ÄVEN: Problem för Huawei - möjligheter för Samsung


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST