Fotograf: TT

Klirr i kassan för Kaching: Tar in 50 miljoner kronor och samarbetar med Swedbank

Storbanken Swedbank startar ett kommersiellt samarbete med - och går in som nyckelinvesterare i - fintech-bolaget Kaching Retails finansieringsrunda.  Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Kaching Retail, som grundades 2017, utvecklar mobila kassalösningar för större detaljhandelsaktörer,  har tagit in 48,5 miljoner kronor i investeringsrunda som leddes av Swedbank och där bland annat även Brightly Ventures och tidigare Apple-chefen Erik Stannow deltog.

Under 2017 förvärvade Swedbank betalningstjänstföretaget Payex och banken har samlat sitt betalningserbjudande under produktvarumärket Swedbank Pay.

Bankens ambition med investeringen och samarbetet med Kaching Retail uppges vara att "fortsätta ta fram mobila lösningar som stöttar och effektiviserar digitaliseringen av säljprocesser och betalningar" för en förbättrad kundupplevelse.

"Det finns en hög efterfrågan på innovativa, flexibla och smarta kassalösningar från både handlare och konsumenter. Det bidrar både till en ökad omsättning och högre kundnöjdhet", säger Linus Singelman, chef för Swedbank Pay i en kommentar.

Innan det senaste kapitaltillskottet hade Kaching tagit in omkring 60 miljoner kronor i riskkapital. Sedan tidigare har bland annat Sven Hagströmers Creades och Lena Aplers Collector Ventures investerat i Kaching.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.