Fotograf: NORAD/Pressbild

Tappat förtroende för Musks-elbil – storinvesterare säljer 81 procent av aktier

Trogen storinvesterare säljer nu sina Tesla-aktier efter att avkastningen vänt nedåt. 

Det amerikanska multinationella investmenbolaget T. Rowe har i flera år varit en storägare i Tesla och säljer nu 81 procent av sina aktier. Men under 2019 har avkastningen vänt nedåt. Tesla har tappat 30 procent mot S&P 500-indexets uppgång på 14 procent fram till och med onsdagen, skriver Wall Street Journal. 

Läs även: Tesla spenderar 0 kr på marknadsföring

Idag uppgår det amerikanska fondbolagets ägande till 1,7 miljoner aktier per 31 mars, jämfört med 8,9 miljoner aktier vid utgången av 2018. Sammantaget är de återstående aktierna värda nästan 395 miljoner dollar, motsvarande från förra årets 3,8 miljarder kronor.

De båda företagen avviker från att kommentera händelsen.

Läs även: Ubers vd kritiserar Musks visioner

Att en Tesla Model S började brinna nära Hongkong för två dagar sedan innebär ytterligare motgångar för företaget. Enligt Tesla har man inte funnit några problem med batteripaketet men väljer ur en säkerhetsaspekt att göra en uppdatering.

Det är inte klart att detta väntas lösa problemet då Tesla ännu inte klurat ut vad som föranledde branden. I skrivandet stund för Tesla en mjukvaruuppdatering av batteriladdningen i Model S och Model X SUV för att undersöka bakgrunden till att fordonet fattat eld. Det skriver Techcrunch med hänvisning till ett uttalande från bolaget.

Läs även: 1,5 miljarder kronor pumpas in i Musks höghastighetssystem


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST