Fotograf: Joel Nilsson, Privat

Hela listan: Sveriges 101 Supertalanger 2019

För 12:e året i rad utser Veckans Affärer Sveriges 101 Supertalanger. Här är hela listan!

En underrättelseanalytiker i New York, en cancerforskare som både tar fram vaccin och startar bolag, flyktingen som slår två angelägna flugor med sin gigsatsning, han som ska fixa finansieringen till ett av Sveriges största och viktigaste industriprojekt just nu - och slutligen Superettan som satsar allt på att investera i innovationer och entreprenörskap som kan lösa några av de stora utmaningar som vår planet står inför.

Där har ni Sveriges främsta Supertalanger just nu.

Läs intervjuerna med de 5 främsta och se hela listorna med alla 101 Supertalanger här nedan. 

Här är Sveriges 101 supertalanger, i sina respektive kategorier: 

ÅRETS SUPERTALANG 2019 - ANDERS JACOBSON

En dunderflopp, en lyckad storaffär och en livshotande bakteriesjukdom är avgörande milstolpar i Årets Supertalang Anders Jacobsons liv. Han är en av grundarna till investmentbolaget Blue och satsar på entreprenörskap och innovationer som ska lösa några av de stora utmaningar som vår planet står inför.

Läs hela intervjun med Anders Jacobson.


ÅRETS SAMHÄLLSBYGGARE - TAHERO NORI

Efter fem år på flykt startade Tahero Nori bolaget som både ger jobb till nyanlända och lyfter svenskarna ur digitalt utanförskap.

Läs hela intervjun med Tahero Nuri.


ÅRETS KARRIÄRIST - MOLLIE SALTSKOG

Mollie Saltskog är underrättelseanalytiker i New York. Hennes chef och mentor är före detta FBI-agenten och terroristbekämparen Ali Soufan.

Läs hela intervjun med Mollie Saltskog.


ÅRETS ENTREPRENÖR - SARA MANGSBO

Cancerforskaren Sara Mangsbo har redan sålt sitt ena bolag som tagit fram ett vaccin mot prostatacancer. ”Jag vill skapa bolag som ger värde”, säger hon.

Läs hela intervjun med Sara Mangsbo.


ÅRETS FINANSPROFIL - ALEXANDER HARTMAN

Svenska Northvolt ska ge hela världen gröna batterier. Och forna tennisesset och finansdirektören Alexander Hartman ska ta in 15 miljarder för att göra det möjligt.

Läs hela intervjun med Alexander Hartman.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST