Fotograf: Privat

Sveriges 101 Supertalanger 2019 – Karriärister

Karriärister som klättrar. 

1. Mollie Saltskog

Född: 1993
Bolag: The Soufan Group

Läs hela intervjun här.

2. Ashkan Hosseini
Född: 1987
Bolag: Eon

Efter dubbelexamen började han som trainee och som 27-åring blev han  prissättningschef. I dag har han titeln head of group risk management and strategy. 

3. Kin-Bond Wu
Född: 1984
Bolag: Assa Abloy

Har hunnit med mer än de flesta gör under en livstid med en karriär också inom fotboll. Efter två år som inköpschef på ABB i Shanghai är han nu på Assa. 

4. Helena Skarle 
Född: 1985 
Bolag: Handicare Group

Efter en framgångsrik karriär som managementkonsult klev hon rakt in i koncernledningen. I dag är hon chef för affärsområdet Patient Handling i Europa samt vd för ett av dotterbolagen. 

5. Antonia Ansgaruisson 
Född: 1990 
Bolag: Google

Hon trivs lika bra på scenen som när hon som varumärkeschef hittar nya metoder för att öka vår digitala kompetens. Digitalakademin och digitalajag.se är några exempel på det. 

6. Sara Ahlgren
Född: 1991 
Bolag: Samsung

Fem månader efter avslutat traineeprogram blev hon nordisk marknadschef för TV & Ljud med ansvar för kommunikationsstrategier och alla köpta medier. 

7. Jens Classon 
Född: 1989 
Bolag: Lidl

Har gjort en raketkarriär inom livs­medels­kedjan. Som 24-åring blev han distriktschef med ansvar för Stockholm. Efter två år som personalchef är han nu försäljningschef för Sverige. 

8. Caroline Pettersson 
Född: 1985 
Bolag: Apoteket

Ansvarar för egenvård, förskrivna läkemedel och hälsotjänster. Har breddat sortimentet med 30 procent, tagit marknadsandelar och blivit Sveriges största vaccinationsmottagning. 

9. Linda Hellqvist 
Född: 1980 
Bolag: Swiss Clinic

Hon började på Google och har varit drivande i digitalisering av företag och affärsmodeller. Marknadschef som närmast kommer från kosmetikajätten Oriflame där hon arbetade med att rulla ut företagets e-handel globalt. 

10. Björn Bergström 
Född: 1988 
Bolag: Na-kd

Modesajten gasar på internationellt och har rekryterat honom som expansionschef. Innan dess var han investeringsansvarig på statliga riskkapitalbolaget Industrifonden. Sitter i styrelsen i till exempel Soundtrack Your Brand och Funnel. 

11. Evelina Anttila 
Född: 1987 
Bolag: Peltarion

Chefsjurist på hajpade AI-bolaget som fått lika namnkunniga investerare som kunder. Hon driver också etikfrågor kring AI. 

12. Emma Lindholm Glennow 
Född: 1995 
Bolag: Marginalen Bank

Har endast 23 år gammal anställts som innovationschef för att se till att nischbanken ligger i framkant. Flera samarbeten har redan inletts och hon har satt de första innovationerna i verket. 

13. Dino Denic 
Född: 1990 
Bolag: Autobutler

Kom till nätportalen för verkstäder och bilägare som praktikant. Fyra år senare är han global marknadschef i den danska startupsuccén som såldes till fordonskoncernen PSA 2016 för ett tresiffrigt miljonbelopp. 

14. Emelie Karlsson
Född: 1991 
Bolag: Klarna

Ansvarar för Klarnas konsumentmarknadsföring i Sverige. Driver även det kvinnliga nätverket Peppfrulle som bjuder in till frukost där hon intervjuar inspirerande gäster. 

15. Jessica Nordlander 
Född: 1982 
Bolag: STS Education

Som digital chef har hon tagit det sextioåriga bolaget tillbaka till tillväxt efter femton år av sjunkande försäljning. Sitter också i styrelsen för Greenbyte som ska förbättra avkastningen på förnybar energi och Greenely som ska sänka elkostnaderna. 

16. Jorge Castro 
Född: 1991 
Bolag: ABS Wheels

Growth hacker som säljer fälgar och däck online till närmare 10 procent av Sveriges befolkning och som har dubblat omsättningen. Marknadschef för Sverige, Norge och Danmark. 

17. Kendra Ibsen 
Född: 1990 
Bolag: Telenor

Telejättens market communication manager har sedan hon kom in i bolaget fått många viktiga uppdrag samtidigt som hon lyft fram sina medarbetare i en stor förändring. 

18. Markus Johansson Prakt 
Född: 1990 
Bolag: Quartier Properties

En av Stockholmsbörsens yngsta vd:ar. Bolaget med verksamhet på den spanska solkusten har under två och ett halvt år byggt upp en fastighetsportfölj värderad till motsvarande 560 miljoner kronor. 

19. Sebastian Kåla 
Född: 1986
Bolag: HMD Global

Har varit verksam i telekombranschen sedan 2006. I dag jobbar han med att ta ikonen Nokia från sitt hemland Finland tillbaka till den svenska marknaden och har lyckats få in märket i sortimentet hos alla de stora operatörerna. 

20. Samuel Sjöström
Född: 1987 
Bolag: Kinnevik

Under de senaste fem åren en viktig del av Kinnevik med ansvar för processer i revisionsutskott, värdering av bolag, nomineringar till bolagsstyrelser och strategiarbete. 

21. Sonia Hussain
Född: 1991 
Bolag: Youtube

Stöttar Youtubes största talanger, frilansar som speljournalist på Aftonbladet och är volontär i Flyktinggruppernas riksråd. Under sina juridikstudier deltog hon dessutom i en studie på National Human Rights Commission of Bangladesh. 

22. Apollonia San Contreras
Född: 1992 
Bolag: Hövding

Innan hon kom till den svenska hjälm-innovatören som digital marknadschef har hon varit chef för influencermarknadsföring på klockbolaget Kronaby. Medgrundare av EMC, ett nätverk för kvinnor i Malmö och Göteborg. 

23. Fredrik Klitte 
Född: 1984 
Bolag: Tressport & Lek

Koncernchef i bolaget som varit ett av VA:s Superföretag tre år i rad. När han kom in i bolaget som 22-åring omsatte det 20 miljoner kronor, i dag 100 miljoner kronor med fin vinst. 

24. Linnea Sällström 
Född: 1989 
Bolag: Cleary Gottlieb Steen and Hamilton LLP

Från Stockholmsförorten Skogås till aktiemarknadsrättsadvokat på en av de mest ansedda advokatfirmorna i New York och vidare till byråns Londonkontor.  

25. Matias Aphram 
Född: 1987 
Bolag: Saldo Redovisning

Med start som praktikant 2009 tog han sig an bolagets digitalisering. Fem år senare blev han delägare och är i dag vd. 

26. Sebastian Tiittanen
Född: 1993 
Bolag: Westcon Group

Har gjort raketkarriär i det amerikanska familjeföretaget som är underleverantörer i sjöfartsindustrin. Globalt kund­ansvarig med fokus på Ericsson. 

27. Karin Källman 
Född: 1983 
Bolag: Barrecore

Efter Handelshögskolan var hon management trainee för Kinnevik med projekt i Colombia, Kazakstan och i Afrika. Nu vd i det brittiska fitnessföretaget Barrecore i London. 

 

Läs mer: Hela listan med Supertalanger 2019 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST