Fotograf: flickr

Tvärvändning: Trump – ”Kina bröt avtalet”

USA:s president Donald Trump vill att Kina ska betala.

Donald Trump uppgav under onsdagskvällen att Kina ”bröt avtalet” och därför kommer få ”betala” om inget avtal uppnås, rapporterar Reuters.

”De avbröt avtalet, de kan inte göra det. Så därför kommer de att få betala. Om vi inte når ett avtal finns det inget fel i att dra in 100 miljarder dollar per år”, sade Trump inför anhängare i Florida.

USA ska på fredagen höja tullarna från 10 procent till 25 procent på kinesiska varor värda 200 miljarder dollar. Detta förutsätter att de två sidorna inte når en överenskommelse innan dess.

Kinas handelsministerium beklagade potentiella tullar men tillade att man tänker vidta nödvändiga motåtgärder om dessa höjs på fredagen.

Trumps uttalanden fick hursomhelst de asiatiska börserna att svänga ned och de noteras med breda nedgångar inför stängningen på torsdagen.

LÄS ÄVEN: Trump har vaknat – fortsätter med Twitter-hot mot Kina


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.