Fotograf: Unsplash

Generationsskifte: Pappan fick sparken – ”Det måste vara rättvist”

En lyckad generationsväxling för familjeföretaget innebar att sonen tog över och pappan sparkades. 

För fastighetsbolaget Riflex Invest i Rimbo slutade flera oväntade bud i en generationsväxling. ”Det var inte planerat men blev jättebra”, säger nye vd Martin Hagman. Pappa Jan Hagman som fick sparken är lika nöjd.

”Vi skulle inte sälja men folk sökte upp oss och började lämna bud. Vi ville bara få en värdering utifrån marknaden. Vi sade nej, men buden blev högre och högre och vi gick vidare med en intressent”, berättar han.

Men när affären var i stort sett färdig, sköts den upp av köparna och Martin Hagman och hans pappa Jan Hagman, grundare och dåvarande styrelse ordförande, började titta på om inte han skulle köpa istället och så blev det. Då hade de bestämt sig för att sälja och var så långt gångna i tankarna att det bara var att fortsätta framåt med samma upplägg som för de tänkta köparna.

”Och jag fick sparken", säger en nöjd Jan Hagman, som redan gett sig in i...

Läs hela intervjun på vår premiumsajt VA Insights:

  • Hur bolaget stannade kvar i familjen
  • Om Jan Hagmans entreprenörsresa 
  • Om köpet av Riflex 
  • Tips från Jan och Martin Hagman


Prova utan kostnad i 30 dagar


Redan prenumerant? Läs hela artikeln här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST