Fotograf: Therese Jansson/TT

Tipset: Fint köpläge i bankaktien som ska upp 20%

Affärstidningen lockas av nischbanken som växlar upp efter en svacka.

Börsveckan slopar köpråd på Semcon – lyfter TF Bank

Börsveckan ger köpråd för TF Bank i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Kambi, Semcon, Crunchfish, Zinzino och Piezomotor. Det innebär för Semcons del att det tidigare köprådet slopas.

Sportspelsleverantören Kambi har utmärkta tillväxtmöjligheten men med en skyhög värdering och stigande kostnader är Börsveckan tveksamma till att vinsttillväxten motiverar den höga värderingen. Rådet blir att avvakta med aktien.

Teknikkonsulten Semcon har kommit med två bra rapporter sedan tidningens köpråd och aktien har följaktligen gått starkt. Tidningen anser att värderingen är rimlig givet bolagets cykliska verksamhet och väljer att ta hem vinsten genom att sänka rådet till avvakta.

Nischbanken TF Bank växlar upp och efter en svacka under 2018 ser 2019 ut att bli starkt. Rekordhög tillväxt har gett aktien en välförtjänt uppgång. Börsveckan ser en uppsida på 20 procent från dagens aktiekurs och upprepar sitt köpråd för aktien.

It-bolaget Crunchfish teknik lockar, men risken är hög, vilket innebär att aktien måste betraktas som en lottsedel med allt vad det innebär. Det är inget som Börsveckan normalt ger köpråd för och rådet blir därför avvakta.

Direktförsäljningsbolaget Zinzino vände trenden i fjol efter flera års fallande lönsamhet. Tidningen bedömer att investerarna har diskonterat en hel del positivt i dagens aktiekurs och väljer att avvakta.

Piezomotor står inför spännande tider. Chansen finns att det är dags för ett lyft när bolaget står i begrepp att lansera på bred front. Börsveckans bedömning är att chans/risk i detta bolag är som mest attraktiv när volymproduktionen startar, vilket innebär att rådet i dagsläget blir att avvakta.

DI: Säkra vinsten i Atrium Ljungberg

Fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs verksamhet spretar samtidigt som förvaltningsresultatutvecklingen stannat upp. Samtidigt handlas aktien till rekordnivåer. Läget att sälja är utmärkt, skriver Dagens industri.

Affärstidningen är inte övertygade om att den överhettade fastighetsmarknaden går in i en lugnare fas. I Stockholm är mycket kontorsyta på väg ut på marknaden samtidigt som den tycks vara på väg att kylas av.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST