Fotograf: TT

Göran Persson föreslås ta över Swedbank

Swedbanks valberedning kommer att föreslå Göran Persson till ny styrelseordförande i Swedbank.

Swedbanks valberedning kommer att föreslå Göran Persson till ny styrelseordförande i Swedbank, meddelar banken på söndagskvällen.

"Swedbanks valberedning har arbetat intensivt och konstruktivt. Jag kallade till vårt första möte redan dagen efter den ordinarie stämman. Vi är väldigt glada över att kunna föreslå före detta statsminister Göran Persson till posten som ny ordförande för Swedbank. Göran har en imponerande meritlista, ett brett internationellt kontaktnät och erfarenhet av finansiell verksamhet. Han har dessutom ett stort samhällsengagemang som passar väl i Swedbanks kultur. Att han dessutom har erfarenhet från Sparbanksrörelsen är ett extra plus. Nu fortsätter valberedningen arbetet med att förstärka styrelsen i Swedbank. När vi kan presentera ett fullständigt förslag kommer vi att be styrelsen kalla till en extrastämma", säger Lennart Haglund, valberedningens ordförande Swedbank, enligt ett pressmeddelande.

Göran Persson  var finansminister 1994 – 1996, därefter statsminister fram till 2006. Han har varit ordförande i Sveaskog och är ordförande i LKAB. Göran Persson har varit styrelseledamot i en mindre fristående sparbank och sitter i Ålandsbankens styrelse.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST