Fotograf: Flickr

USA: Joe Biden ställer upp i presidentvalet 2020

Den demokratiska kandidaten annonserar nu i en video att han för tredje gången deltar i valet. 

Joe Biden annonserade formellt på torsdagen att han ställer upp i presidentvalet 2020. Det rapporterar internationella medier. Annonserandet, som var väntat, kom i samband med publiceringen av en video där han talar om skälen till att han ställer upp.

Joe Biden är 76 år är tidigare senator från Delaware och var vicepresident under Barack Obama.

Han är för närvarande en av 20 demokratiska kandidater som tävlar om att få utmana Donald Trump i nästa val. Han har tidigare försökt bli Demokraternas kandidat och misslyckats, men ligger denna gång bättre till i opinionen.

Läs även: Trump ställde Twitters vd till svars i Vita huset: Varför krymper min följarskara?


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST