Fotograf: Flickr

Nu går den 56-åriga klädkedjan i konkurs

Efter en lång och tuff kamp mot handelsdöden ger klädkedjan JC nu upp och lämnar in en ansökan om konkurs till tingsrätten.

Det har varit en lång och tuff kamp för klädkedjan JC, bolaget som grundades 1962 men som i somras köptes av Ilya Meric, en affärsman och skjorttillverkare från Istanbul. Säljaren var Gordon Wu i Honkong som i sin tur köpt JC 2013 från börsnoterade RNB.
I februari ansökte den krisande klädkedjan om rekonstruktion, vilket också beviljades av Stockholms tingsrätt. Tanken var att stänga kedjans olönsamma butiker och dra igång en ny affärsmodell för resterande delar av företaget.

På tisdagseftermiddagen lämnade företaget in en ny begäran till tingsrätten om att avsluta rekonstruktionen, enligt sajten Market, och nu på torsdagsmorgonen kom alltså beskedet att JC går i konkurs.

“Undertecknat bolag, som är på obestånd, får härigenom ansöka om att vi försätts i konkurs”, skriver JC i sin konkursansökan som precis har lämnats till Stockholms tingsrätt enligt Breakit.

Därmed ser ett klassiskt svenskt klädföretag ut att gå i graven. JC Sverige AB har ett 30-tal butiker och omkring 250 anställda, enligt sin konkursansökan.

I dokumentet skriver JC också enligt Breakit att advokat Peter Näslund, som tidigare skött bolagets rekonstruktion, ska sköta “hantering och avveckling av bolagets befintliga butiksnät runt om i Sverige”.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST