Fotograf: Unsplash

Här är en aktie att köpa nu – och två att avvakta med

Börsplus tipsar om en aktie att köpa och ger två neutrala råd.

Evolution Gaming: Neutralt råd

Kasinoleverantören Evolution Gaming är den bästa storbolagsaktien i år med nästan 70 procents kursuppgång. Kan kursrallyt hålla i sig? Den frågan ställer sig Börsplus i en analys på torsdagen. 

Analyshusets farhåga har varit att Evolution är överlönsamt i den här fasen av utvecklingen. Bolaget dominerar sin nisch fullständigt men på sikt har Börsplus tänkt sig sig att pressade villkor och konkurrens tar ned marginalen ett par hack mot 33 procent, från dagens 38 procent.

Det var något liknande som hände Netent efter deras stora tillväxtfas då marginalerna låg på 40 procent. En ytterligare osäkerhet i Evolution är också den relativt låga andelen reglerade intäkter.

”Räknar man med marginalpress bär det mot att köpa aktien här och nu. Men det ska utan omsvep sägas att risken för minskad tillväxt och lönsamhet inte känns särskilt aktuell. Analytikerna ser höga marginaler framför sig in i 2021. Slår detta in är vårt optimistiska scenario i spel och då är aktien fortsatt köpvärd”, skriver Börsplus och ger ett neutralt råd.

Ework: Behåller köprådet – har kvar aktien i portföljen tills vidare

Konsultmäklaren Ework visar fin tillväxt och ett resultat i första kvartalet som för första gången på flera kvartal växer i linje med omsättningen. Bolaget flaggar samtidigt för en osäkrare marknad. Vad innebär det för aktien? Den frågan ställer sig Börsplus i en analys på torsdagen. 

Analyshuset bedömer att Ework har goda möjligheter att öka sitt resultat med 20 procent årligen. Aktien värderas i linje med traditionella konsultbolag som Hiq eller Knowit som växer betydligt långsammare.

En nyckelfråga är om det kommer nya besvikelser framöver. Ework har en förmåga att ständigt komma med svaga rapporter och tråkiga nyheter. Det finns anledning att bevaka utvecklingen på konsultmarknaden närmre framöver. 

”Tills vidare behåller vi dock köprådet och aktien i Börsplus portfölj. På fredag nästa vecka avskiljs utdelningen på 4,50 kronor per aktie”, skriver Börsplus i sin slutsats. 

Inwido: Ser fortsatt för stor osäkerhet – ger ett neutralt råd

Fönstertillverkaren Inwido har ett turbulent år bakom sig med negativ organisk tillväxt. Idag släppte bolaget rapporten för första kvartalet 2019. Hur ser marknadsförutsättningar ut för Inwido framöver och är aktien köpvärd efter kursfallet?

”Förväntningarna på Inwido har kommit ned en hel del sista året. Marknadsförutsättningarna är generellt svårbedömda. Aktien är inte ointressant, men då vill till att man tror att marknaden inte klappar ihop. Då kan aktien vara ett alternativ men bara för den riskvillige. Vi tycker dock fortsatt att osäkerheten är för stor och landar därmed i ett neutralt råd”, skriver Börsplus i sin slutsats. 

Läs även: Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST