Entreprenörsgurun: ”Nu är det startupsen som har övertaget mot riskkapitalisterna”

"Startupsen har flyttat fram positionerna mot riskkapitalisterna. Maktbalansen börjar ändras", konstaterar Jack Melcher-Claësson, head of startups & community på Epicenter, som också varnar för en stökig kapitalmarknad när konjunkturen väl viker – och tipsar om hur du överbryggar "dödsdalen".

"Det börjar bli ett maktskifte från bolagen med pengar till entreprenörerna som blivit mer kräsna. De vill inte bara hitta en investerare, utan rätt investerare", säger Jack Melcher-Claësson, head of startups & community på digitala innovationshuset Epicenter.

Han vittnar om en ökad medvetandegrad hos startupsen om vilken typ av kapital de ska resa och en jämnare maktbalans i förhållande till riskkapitalisterna.

"Tidigare kanske de tog de vad de fick, nu har entreprenörerna blivit mer medvetna om vad de olika typerna av kapital innebär för den fortsatta bolagsresan...."

Läs hela intervjun med Jack Melcher-Claësson på vår premiumsajt VA Insights:

 

Prova utan kostnad i 30 dagar


Redan prenumerant? Läs hela artikeln här!


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.