Vd Dong Jin Koh vid lanseringseventet. Fotograf: Samsung

Mardröm för Samsung inför hajpad lansering av vikbara lurar: Recensionsexemplaren havererar

Samsungs nya svindyra och hajpade lurar floppar redan innan de nått marknaden.

Elektroniktillverkaren Samsung har beslutat att senarelägga leveranser av den 5G-klara och vikbara telefonen Galaxy Fold efter att flera amerikanska tech-journalister som fått telefoner för recension rapporterat att de gått sönder.

"Vissa har visat oss hur enheten behöver förbättras för att försäkra bästa möjliga användarupplevelse", skriver Samsung i ett uttalande.

De rapporterade problemen hade primärt med skärmarna att göra och berodde enligt Samsung på ett för svagt skydd mot stötar och vätskor.

När telefonen ånyo lanseras kommer att klargöras inom de kommande veckorna, skriver det sydkoreanska teknologibolaget.

Telefonluren var den första i konkurrensen om användarna i den generationsväxling som branschen nu genomgår i och med utrullningen av nästa generations höghastighetsnät, så kallad 5G.

Mot slutet av veckan lanseras produkten med en prislapp på omkring 2 000 euro, det vill säga 20 000 kr, enligt Ny Teknik.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.