ANNONS

Öka mångfalden på arbetsplatsen: Tre tips för en inkluderande rekrytering

Arbetsgivarverkets Sofia Stigendal vet vad som krävs för en inkluderande rekrytering.

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas podden av Sofia Stigendal på Arbetsgivarverket. Nyligen genomfördes ett hackathon där ämnet handlade om inkludering. I avsnittet hör du om praktiska exempel från verkligheten och om arbetsgivare som har lyckats inkludera fler målgrupper i sina organisationer. Dessutom tar Sofia upp flertalet tips på hur du kan gå tillväga vid nästa rekrytering.

"Vad är dina bästa tips för att jobba med detta? Hur ska jag tänka som chef när vi ska rekrytera?" frågar Maria Narbom.

"Först och främst, våga. Sitt inte och fastna i att det finns en policy med massa ord, bestäm dig för vad din verksamhet är till för och vad ni behöver för att nå målen", svarar Sofia Stigendal.

"För det andra, gör ett litet mini-hackathon internt, där ni bjuder in lite olika personer från olika avdelningar. Varför inte slutkunden? Prata ihop er och kom fram till vart är ni på väg. Vad behöver ni för kompetens i grunden?"

"För det tredje, involvera andra, ta hjälp, tro inte att du sitter på alla lösningar själv. Sänk dina trösklar och sitt inte och tänk på alla utmaningar och svårigheter som kommer att hindra dig."

Missa inte veckans avsnitt av #påjobbetpodden med Sofia Stigendal från Arbetsgivarverket. Hur kan du som chef bredda mångfalden på din arbetsplats? Våga stryka kriterier inför nästa rekrytering, behöver verkligen alla kriterier vara uppfyllda?

Podden #påjobbet är en av Sveriges största ledarskapspoddar och drivs av Capacitet - en del av Wise Consulting. Du hittar fler avsnitt där poddar finns!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST