Fotograf: Fredrik Persson/TT

Veckans hetaste aktietips: Köp insiderfavoriten – och sälj nya börsbolaget

Affärstidningen har nosat upp tre köpvärda aktier och ger ett säljtips i senaste numret.

Börsveckan rekommenderar köp för Vostok Emerging Finance (VEF), Nent och Consilium, men sätter sälj på Teqnion. Avvakta blir rådet för Lindab och Absolent.

Det framgår av det senaste numret av Börsveckan.

Vostok Emerging Finance (VEF) har en relativt bred portfölj av mestadels fintechbolag som verkar i Brasilien. Aktien handlas till hög substansrabatt och portföljen innehåller en stor kassa. Det lockar Börsveckan som sätter "spekulativt köpråd".

Lindab hade ett starkt 2018 och kom med omvänd vinstvarning för första kvartalet förra veckan. Frågan är om det finns mer att hämta.

"Vi anser att det finns en del frågetecken kring hur pass väl Lindab kommer att klara av en sämre konjunktur. Även om vi inte tror det blir lika blodigt som 2008-2009 så får man nog räkna med en ny svacka", skriver Börsveckan och rekommenderar att avvakta.

Nent står starkt på egna ben. Insiders har köpt aktier och värderingen lämnar en god uppsida med tanke på tillväxtutsikterna. Börsveckan sätter köp.

Teqnion har fått en stark start på sin börsresa efter noteringen som gjordes för drygt en vecka sedan. Men med en kort historik, ett par större förvärv tätt inpå noteringen och en hög konjunkturkänslighet bland majoriteten av dotterbolagen gör att man vill få en ordentlig värderingsrabatt, vilket man inte får just nu.

"Vi ser en nedsida på cirka 20 procent till 37 kronor och rekommenderar därför sälj", heter det från Börsveckan.

Miljöteknikbolaget Absolent har haft en fenomenal kursuveckling sedan noteringen 2014 och med två prisvärda förvärv i ryggen räknar Börsveckan med att 2019 också blir ett bra år. Värderingen är dock därefter.

"Trots hög vinsttillväxt så anser vi inte att nuvarande prislapp kring 350 kronor ger tillräckligt med potential i aktien för att vi ska lockas till köp", skriver Börsveckan och råder till att avvakta.

Consilium siktar på att växa ännu mer inom säkerhetslösningar och har en stor andel av intäkterna från eftermarknaden som är ocyklisk och lönsam. Till p/e 11 lockas Börsveckan av aktien och sätter köp på ett års sikt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST