Fotograf: Janerik Henriksson/TT

Leif GW efter veckans sanslösa börsklipp: Håller hårt i aktierna – och ska köpa mer

Så här resonerar Leif GW Persson efter succénoteringen i Triboron.

Aktieklipparen Leif GW Persson tog 15 procent av emissionen i börsnykomlingen Triboron. Det har varit rusning till aktien som stuckit hela 60 procent på tre dagar. Inför noteringen i måndags var det huggsexa kring aktierna i miljöteknikbolaget Triboron.

"Jag lyckades öka mitt innehav i Triboron. Först tecknade jag för 4 miljoner kronor, sedan lyckades jag komma över aktier för ytterligare 2 miljoner kronor", sade Leif GW Persson till Veckans Affärer i slutet av förra veckan.

Det innebar att Leif GW Persson tog 15 procent av emissionen och därmed den som tog den största andelen av de nyemitterade aktierna i miljöteknikföretaget.

Teckningskursen på hans aktier, 8:80 kronor, var också den kurs bolaget noterades till när handeln startade i måndags morse. Sedan dess har aktien varit uppe i 21 kronor men slutade torsdagens handel på 14:40 kronor.

Men den rekordstarten fick Leif GW Persson frågan om han nu sålt sina aktier för att ta hem vinsten och investera i något nytt.

"Nej, aktierna i Triboron håller jag hårt i och ska försöka komma över fler. Får bolaget nu ett avtal med något bensinbolag så kommer affären att se ännu bättre ut".

Han säger att han inspirerades av Greta Thunberg.

"När jag såg den bestämda 16-åriga damen tänkte jag att det var hög tid att en farbror som är fem gånger så gammal hjälper henne lite på traven."

Han understryker dock att han inte låtit känslorna styra beslutet fullt ut.

"Jag och mina räknesnurror till kompisar har räknat noga på investeringen, så jag känner mig bekväm. Jag blev tilltalad av både känslomässiga och matematiska skäl."

Den svenska innovationen Triboron är en teknologi för att minska mekanisk friktion i bränslen, oljor och fetter i motorer och därmed ge upphov till såväl miljömässiga fördelar som ekonomiska besparingar.

"Tekniken minskar bränsleförbrukningen med allt mellan 3 och 10 procent beroende på vilka motorer som används. Att effekten är störst i de mest miljöfarliga bränslena gör saken än bättre."

Enligt Leif GW Persson blev bolaget kassaflödespositivt i slutet av förra året tack vare ett antal avtal med kommuner.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST