Fotograf: Ulf Palm/TT

Slut med alpint och längdskidor i SVT - här är börsbolaget som köpt rättigheterna

Slut i rutan - SVT förlorar rättigheterna till några av kanalens flaggskepp. 

Nordic Entertainment, Nent, har köpt de nordiska sändningsrättigheterna till flera vintersporter från år 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Rättigheterna omfattar bland annat världscupen och VM (2023 och 2025) i både alpint och längdskidåkning, rättigheter som i stor utsträckning i dag finns hos SVT för den svenska marknaden. Avtalet sträcker sig över fem år.

"Det här avtalet är en viktig milstolpe för oss. Det är lika viktigt som förvärvet av rättigheterna till ishockey-VM 1989 och de olympiska rättigheterna 2011", säger Anders Jensen, Nents vd, i pressmeddelandet

Sändningarna sker därmed framöver på Viaplay, Viafree, Viasat och Nents fria tv-kanaler.

Nordic Entertainments aktie toppar dagens vinnarlista för storbolagen med en uppgång på 2,6 procent.


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.