Fotograf: Christian von Essen, Unsplash

Allbrights vd: Blandade bolag är bättre bolag – det handlar om lönsamhet

Veckans gäst i podden Heja Framtiden är Stiftelsen Allbrights vd Amanda Lundeteg.

”Jag tror att ett jämlikt samhälle är mer hållbart, och att hållbara samhällen är mer lyckliga samhällen. Det ser jag fram emot.”

Det säger Amanda Lundeteg, vd för Stiftelsen Allbright som oförtrutet kämpar med att påverka det svenska näringslivet i en mer jämställd riktning, och som denna vecka gästar podden Heja Framtiden.

Utvecklingen går glädjande nog hela tiden framåt, men takten är för långsam. Allt fler studier visar nu att jämställda bolag mår bättre på flera sätt, men hur ska vi nå en bättre framtid snabbare? 

Podcasten Heja framtiden vill lyfta nyheter kring positiv utveckling och tekniska möjligheter och föra samtal kring hur vi kan skapa en bättre framtid tillsammans.

Heja framtiden programleds av Christian von Essen.

En del av lösningen ligger i att utbilda, enligt Amanda Lundeteg.

”Vi är ute och kunskapshöjer chefer och medarbetare om de här dolda strukturerna och normerna som påverkar oss alla.”

Varför är det här så viktigt?

”Dels handlar det ju om rättvisa. Att eliminera diskriminering – jag tror ingen tycker det är okej att kvinnor utgör halva delen av befolkningen men inte har access till ledande positioner i samma utsträckning som män.”

”Men sedan så handlar det också om lönsamhet. Det kommer ju ny forskning hela tiden som visar på att blandade bolag är bättre bolag.”

Lyssna på hela avsnittet av Heja Framtiden med Amanda Lundeteg: