Fotograf: Pressbild Klarna

Klarna lanserar plattform för autentisering – ska samla tjänster som BankID

Ska samla BankID och andra autentiseringsmetoder.

Svenska fintechbolaget Klarna har lanserat en egen global plattform för kundautentisering, enligt ett pressmeddelande.

Läs även: Klarna lanserar öppen plattform med tillgång till 4 300 banker

Det nya plattformen beskrivs vara en samlingstjänst av globala och lokala autentiseringslösningar. För företagen betyder plattformen att man kan erbjuda säker och personlig kundautentiseringsupplevelse oavsett marknad, uppger Klarna.

Företagen kommer att få tillgång till ett brett utbud av globala och lokala autentiseringsmetoder att välja mellan. Dessa inkluderar engångslösenord via sms eller e-post, lokala alternativ som BankID i Sverige och Klarnas egenutvecklade globala lösningar som bankinloggning, skriver bolaget.

”Att erbjuda en autentiseringsplattform som minimerar friktion, erbjuder en personlig upplevelse och inte gör avkall på användarflödet, kommer inte bara att gynna kunder på alla marknader, utan också ge en konkurrensfördel för företagen”, säger Nir Aravot, produktansvarig för kundautentiseringsplattformen på Klarna.

Mer läsning: Vi har testat kaxiga bankutmanarna Klarna och Revolut som vill ta över dina kortköp – här är vinnaren


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.