Fotograf: Christian von Essen / Pixabay

Spotifyveteranen som hjälper företag boosta sin innovation: ”Handlar om att göra saker smartare”

Veckans gäst i podcasten Heja Framtiden är innovationsexperten Sofie Lindblom.

Sedan Sofie Lindblom upptäckte en kurs i Innovation Management på universitetet har inget varit sig likt. Från rollen som innovationschef på Spotify är hon i dag medgrundare och vd för bolaget Ideation360, som hjälper organisationer med att boosta sin innovationsförmåga.

Mer om Sofie Lindblom: Här är Spotifyveteranen som ska bygga nästa svenska unicorn

”Det handlar både om att titta utåt, vara lite på tårna och se vad som händer, men också titta inåt: Känner vi oss redo för den framtid vi ser när vi tittar utåt?”, säger Sofie Lindblom.

Podcasten Heja framtiden vill lyfta nyheter kring positiv utveckling och tekniska möjligheter och föra samtal kring hur vi kan skapa en bättre framtid tillsammans.

Heja framtiden programleds av Christian von Essen.

Med ett globalt nätverk, starkt personligt varumärke och ett rastlöst sinne lyckas Sofie Lindblom inspirera andra till att göra bättre saker – och saker bättre. Och i grunden vilar hela tiden visionen om en mer hållbar framtid.

”Inom den debatt vi har inom hållbarhet och liknande är det inte alltid säkert det ska handla om att skapa mer saker – det kanske handlar om att göra saker smartare, eller att jobba med sitt ekosystem och våga ta tag i de här större frågeställningarna.”

Lyssna på hela avsnittet av Heja Framtiden med Sofie Lindblom: