Fotograf: Pixabay

Köptipset: Chansaktie för riskvilliga att krydda portföljen med

Proffsen har hittat två köplägen på börsen.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Xbrane Biopharma och finska Tokmanni i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Humana och Synthetic MR.

Omsorgsbolaget Humana visad tecken på tillfriskning under fjolåret. Det finns dock fortsatt för stora frågetecken kring bolagets två största affärsområden, anser tidningen. Sammantaget ser Humana rimligt värderat ut i dagsläget och Affärsvärldens råd är att avvakta.

Xbrane Biopharma är ett riskabelt förhoppningsbolag, men i Affärsvärlden ett ovanligt lovande sådant. Aktien platsar som inslag i en långsiktig högriskportfölj. Tidningen ger köpråd, men påpekar att placeringen bör göras på en tidshorisont på minst fem år och aktien bör utgöra en mindre del av portföljen.

Läs även: Utdelningsjägare titta hit – här är aktierna som ger högst direktavkastning

Synthetic MR:s produkt och kommersialiseringspotential övertygar, men hög värdering och hackande tillväxt får Affärsvärlden att ge rådet avvakta i dagsläget.

Tokmanni är efter ett övertygande 2018 förtjänt av en fortsatt fundamental uppvärdering. Därtill bör finländska lågprislador bli relativvinnare vid en konjunktursvacka. Bolaget har även en god direktavkastning. Tidningen ger köpråd för aktien.

Läs även: Två fina köplägen på börsen – och en ny aktie värd att teckna


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST