Pernilla Ekman, vd för Zound Industries Fotograf: Joel Nilsson

Tillväxtraketen Zound bekräftar: Förbereder notering eller försäljning

Hörlurs- och högtalarbolaget bekräftar nu att att de har anlitat Carnegie för att utvärdera en försäljning eller börsnotering.

Styrelsen i hörlurs- och högtalarbolaget Zound Industries har tagit beslut om att utvärdera förutsättningarna för en potentiell framtida ägarförändring. Det innebär att olika strategiska alternativ utvärderas, bland annat en försäljning av bolaget eller en ägarspridning och notering på Stockholmsbörsen.

Bolaget har anlitat investmentbanken Carnegie som finansiell rådgivare för att undersöka dessa strategiska alternativ, uppges det i ett pressmeddelande.

Redan i januari kom uppgifter att Zound Industries anlitat Carnegie för en eventuell börsnotering eller försäljning. Hörlurs- och högtalarbolagets aktier bytte då ägare i den privata aktiehandeln till ett som innebar att bolaget värderades till 2 miljarder kronor, uppgav då Di Digital.

Sedan år 2014, då företaget fick upp farten rejält, har det vuxit från en omsättning på drygt 500 miljoner kronor till 1,4 miljarder kronor under 2017. I fjol blev omsättningen 1,86 miljarder kronor. Bolaget har sedan starten 2008 visat svarta siffror men har den senaste tiden genomgått en ägarstrid.

Läs VA:s långa intervju med Pernilla Ekman om hur hon ska ta Zound Industries mot nya höjder och hur hon ser på röststyrning, nya samarbetet med Adidas och vilka trender som kommer härnäst, allt på vår premiumsajt Veckans Affärer Insights.

Prova VA Insights gratis i 30 dagar


Är du redan prenumerant? Läs artikeln här
!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST