Fotograf: Jeff Chiu/AP

Apple-underleverantören tappar tvåsiffrigt på börsen efter vinstvarning

Minskade försäljningen av Iphones skapar problem för underleverantören.

Hongkongbaserade AAC Technologies, en underleverantör till teknikjätten Apple, backar 12,3 procent efter att ha vinstvarnat för det första kvartalet i år. Bolaget flaggar för ett resultattapp på 65-75 procent på grund av minskat antal orders.

"Som ett tillägg till ett vanligtvis säsongsmässigt svagt kvartal kommer bolagets intäkter under första kvartalet att påverkas signifikant negativt av minskade order från kunder", meddelar bolaget enligt Reuters.

Bolaget levererar akustiska och haptiska komponenter till Apple som förra månaden sade att decemberförsäljningen för Iphones minskat med 15 procent. Apple utfärdade också för ovanlighetens skull en intäktsvarning och flaggade för minskad efterfrågan i Kina där landets ekonomi tappar fart.

Läs även: Apple stuvar om i ledningen för en framtid efter Iphone

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST