Fotograf: Björn Larsson Roswall/TT

Fingerprint tappar tvåsiffrigt i inledande handeln

Fingerprint, som redovisade en rörelseförlust på 25,5 miljoner kronor förra kvartalet, handlades ned 10 procent i den inledande handeln på fredagen.

Fingerprint Cards, som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, redovisar ett rörelseresultat om -25,5 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (-40,6).

Genomsnittet av tre analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett rörelseresultat på 6,8 miljoner kronor.

Intäkterna uppgick till 424 miljoner kronor (615). Här var snittestimatet 380 miljoner kronor.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -26,1 miljoner kronor (-1,7).

Ingen utdelning föreslås för 2018.

Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson förväntar sig att läget på den globala mobilmarknaden kommer att vara fortsatt utmanande och påpekar att det kommer att påverka Fingerprints omsättningsutvecklingunder det första kvartalet 2019.

Det skriver han i bokslutsrapporten och påminner om att första kvartalet i regel också är ett säsongsmässigt svagt kvartal.

"Flera globala mobiltillverkare har nyligen flaggat för försämrat finansiellt resultat till följd av marknadsläget. En viktig faktor bakom den negativa utvecklingen är att konsumenter byter ut sina enheter mindre ofta än tidigare", skriver Christian Fredrikson.

Vid 09.05-tiden var aktien ned drygt 10 procent.

Läs även: Fingerprint faller i inledande handeln på fredagen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST