Fotograf: Unsplash, AP (montage)

Influencers och krypto under lupp – det här granskar Skatteverket extra noga i år

I dag avslöjade Skatteverket allt om årets kontrollinsatser för din deklaration.

Det dröjer ännu tills du får reda på ditt skattebesked, men redan nu flaggar Skatteverket för vilka kontrollinsatser som kommer prioriteras i årets deklaration.

"Vi kommer satsa mer insatser på den grå marknaden med osund konkurrens", säger Lars Allsäter på Skatteverket, till Expressen.

Följande branscher kan räkna med extra noga kontroller: restauranger, bilverkstäder, skönhetsbranschen och byggbranschen.

Skatteverket prioriterar också influencer-marknadsföring, e-handel och handel med kryptovalutor. Kryptovalutor som bitcoin har även tidigare år varit föremål för särskilda granskningar, men fortfarande redovisas inte en betydande del av handeln, enligt Skatteverket.

"Kontrollen utökas här och även tidigare års handel granskas", skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

I början av mars får du reda på ditt skattebesked om du har digital brevlåda. Skatteverkets skickar ut deklarationer den 13 mars. Sista dagen att godkänna sin deklaration är 2 april.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.