Fotograf: Volvo Cars

Volvo Cars slopar bonus till de anställda efter marginalmiss

Beskedet uppges ha orsakat mycket upprörd stämning.

De anställda på Volvo Cars kommer inte att få någon bonus i år. Det har bolagsledningen meddelat de anställda på torsdagsmorgonen, skriver Dagens Industri.

Bakgrunden är att man inte har nått de finansiella målen. Den avgörande faktorn för bonussystemet är vinstmarginalen som föll till 5,6 procent och är under den nivå som krävs.

Beskedet uppges ha orsakat mycket upprörd stämningen med de anställda.

"Förra året var en oerhörd ansträngning för oss i fabriken, med väldigt mycket övertid helg efter helg för att klara att höja volymerna. Det känns oerhört konstigt att det då inte faller ut någon bonus när vi har gjort fler bilar än någonsin. Vi vet att bonusen inte är självklar, men att göra så här är ändå fel signal", säger Lars Henriksson som jobbar på monteringen i Torslanda-fabriken.

Volvo Cars bonus till de anställda förra året uppgick till över 20 000 kronor per person, skriver Di. Uppgifterna är obekräftade.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.