Fotograf: Unsplash

Så rustar du ditt företag inför stundande lågkonjunkturen – ”väldigt tydliga tecken på sämre ekonomi”

De allra flesta företag kan behöva se över sin verksamhet inför stundande lågkonjunktur. Här får du en rad experttips om hur du kan bli en vinnare även i sämre tider.

Många är övertygade om att vi står inför tuffare ekonomiska tider. De som förbereder sin verksamhet inför en konjunktursvacka kan få ett försprång, oavsett hur djup sättningen blir.

"Ta dig tid att planera och se över affären. Försökt avveckla sådant som kan ta fokus från kärnverksamheten, förstärk kassan, för det kan bli ett snabbt och kraftigt fall", varnar Claes Jonson, specialist på operationella och finansiella turnaround och som idag driver rådgivningsfirman Lazarus.

Läs hela artikeln där även Företagarnas chefsekonom pekar ut oroande konjunktursignaler och som innehåller en checklista för företag i 11 punkter på vår premiumsajt VA Insights.

 

Prova Veckans Affärer Insights gratis i 30 dagar


Är du redan prenumerant? Läs här!


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.