Se hit om du vill starta eget – här är 5 branscher som spås bli glödheta 2019

Dags att förverkliga startup-drömmen?

För att starta ett riktigt framgångsrikt företag behöver du kläcka en bra idé och sedan är det bara att köra. Vissa branscher är dock mer utmanande att slå sig fram på än andra. Därför har sajten Inc listat branscher som har potential att explodera under 2019.

Urbana transportmedel
Att ta sig runt stan med hjälp av smidiga och snabba färdmedel som el-scootrar och elcyklar har blivit riktigt populärt. Uppmärksamheten kring denna typ av startup har vuxit – och har i takt med det lockat till sig en hel del kapital. Vill man ge sig in i branschen och slåss med de andra är det en god idé att vara uppdaterad på allt det senaste om teknisk utveckling och programvara för att optimera chanserna att lyckas.

Tidigare bolag som lyckats är amerikanska Bird och Lime. Men även svenska el-scooterbolaget Voi.

Läs mer: Därför flockas riskkapitalet kring de nya el-scootrarna

Digital vård
Digitala vårdbolag som Kry och Min Doktor har tagit större och större plats men det finns fler områden som har en potential att explodera. Att ta fram digitala lösningar som spel och appar med möjlighet att behandla olika medicinska tillstånd är ett fält där det finns massor av möjligheter.

Specialanpassad kost
Det finns inte en diet som passar alla – därför blir det en växande trend att göra genetiska kartläggningar som kan räkna ut exakt vad din kropp behöver. Över 15 miljoner människor världen över har genomgått en genetisk kartläggning, enligt Inc, som refererar till en studie publicerad i Science. Det kan därför vara en gyllene chans för startups att slå stort genom att fram lösningar som kan hjälpa konsumenterna att göra anpassade datastyrda beslut om vad man bör stoppa i sig.

Baby-tech
Efterfrågan kring tekniska lösningar för barn börjar bli glödhet. Ökningen av appar som hjälper människor kartlägga sin fertilitet och bli gravid är ett tecken på att fler innovationer för barn är på framfart. Allt som kan underlätta amning eller hur man får spädbarn att sova är exempel på områden där en enkel lösning kan bli mycket uppskattad.

Avslappnade kontorskläder
En obekväm kostym är inget man föredrar längre. I och med att den sportiga klädtrenden smög sig in i garderoberna väljer fler att ta på sig något som faktiskt är riktigt bekvämt snarare är moderiktigt. Att ge sig på att ta fram propra plagg med fokus på komfort som passar på jobbet börjar nu bli allt mer lockande.