McDonald's i blåsväder i Kina för tv-reklam i Taiwan

Två sekunder i en tv-reklam där en kvinnas id-kort visas upp har väckt ilska mot McDonald's i Kina.

McDonald's har hamnat i blåsväder i Kina, sedan hamburgarjättens reklam tolkats som stöd för Taiwans självständighet.

Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

I bolagets tv-reklam för en frukostsmörgås syns under två sekunder en kvinnas id-kort, där hennes nationalitet anges som "Taiwan". Bolaget anklagas för att ha brutit mot kinesisk lag genom stöd för taiwanesisk självständighet.

Reklamen har endast visats i Taiwan, men på nätforum har McDonald's trots det fått utstå hård kritik och uppmaningar till bojkott. Vissa debattörer har enligt AP även krävt att kedjan ska bannlysas från Kina.

Läs även: Ut med färgämnen, in med tillväxt – McDonald's nya giv


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST