McDonald's i blåsväder i Kina för tv-reklam i Taiwan

Två sekunder i en tv-reklam där en kvinnas id-kort visas upp har väckt ilska mot McDonald's i Kina.

McDonald's har hamnat i blåsväder i Kina, sedan hamburgarjättens reklam tolkats som stöd för Taiwans självständighet.

Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

I bolagets tv-reklam för en frukostsmörgås syns under två sekunder en kvinnas id-kort, där hennes nationalitet anges som "Taiwan". Bolaget anklagas för att ha brutit mot kinesisk lag genom stöd för taiwanesisk självständighet.

Reklamen har endast visats i Taiwan, men på nätforum har McDonald's trots det fått utstå hård kritik och uppmaningar till bojkott. Vissa debattörer har enligt AP även krävt att kedjan ska bannlysas från Kina.

Läs även: Ut med färgämnen, in med tillväxt – McDonald's nya giv


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.