Fotograf: Oatly/Pexels

Havremjölkstrenden exploderar i USA – svenska Oatly öppnar fabrik i New Jersey

Den växtbaserade drycken blir allt populärare i det stora landet i väst. 

Nu ökar tillgången på havremjölk återigen i USA, efter att baristor på landets kaféer haft allt svårare att möta efterfrågan på den växtbaserade drycken. Det skriver Bloomberg.

Svenska Oatly har hittills tvingats neka beställningar från vissa matvarubutiker och kaffekedjor på grund av det höga trycket, men är just nu i full färd med att lansera en fabrik i Millville, New Jersey.

Fabriken, som ska hjälpa bolaget att öka sin produktion upp till tio gånger dagens nivår, väntas öppna i mars eller april i år.

Även om tillgången på havremjölk sviktat är det inga problem med själva havreproduktionen. Det säger Oatlys USA-chef Mike Messersmith.

”Vi ser inget tryck i dag då det är en lättodlad lantbruksprodukt”, berättar han för Bloomberg.

Flera amerikanska bolag hoppar nu på havremjölkstrenden. Kaliforniska Califia Farms meddelade i förra veckan att man lanserar produkter för både baristor och hemmakonsumenter, och Pepsi-ägda Quaker Oats liksom Danone skapar sina egna varianter.

Läs även: Oatly-grundaren: ”Mjölken har på något sätt blivit en helig ko i Sverige”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST