Fotograf: Ariel Schalit/AP

Skön börsrevansch för Trumps sparkade skandalchef: “Jag har fått tillbaka min mojo”

Fick sparken efter tio dagar - nu tar Anthony Scaramucci revansch på börsen.

Han blev känd som Donald Trumps frispråkiga och kortlivade kommunikationschef som fick sparken efter bara tio dagar. Anthony Scaramucci kaotiska tid i Vita huset kantades av skandaler. Bland annat ringde han upp en reporter på tidningen New Yorker och kritiserade sina nya kollegor, och han hann även med att kalla en tidigare stabschef för "en jävla paranoid schizofren".

Sedan dess har Anthony Scaramucci startat om sin karriär som hedgefondsförvaltare - och på den fronten har han varit betydligt mer lyckosam.

Under 2018 hade de flesta hedgefonder svårt att tjäna pengar men Skybridge Capital, som Scaramucci grundat, var ett lysande undantag. Avkastningen för bolagets två fonder slutade på 3,6 procent respektive 4,5 procent efter avgifter, säger Scaramucci i en intervju med Bloomberg.

"Vi var välpositionerade. Jag har fått tillbaka min mojo", säger han till Bloomberg.

"Jag är tillbaka där jag hör hemma", säger han vidare till nyhetsbyrån.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST