Fotograf: Janerik Henriksson/TT

SEB-aktien dyker plötsligt efter uttalande på analytikerlunch

SEB-aktien förs ned på måndagen efter att banken ska ha träffat analytiker vid en lunchträff kort innan storbanken går in i en tyst period senare i veckan.

SEB handlades ned 2,7 procent vid 16-tiden i måndagshandeln utan att några nyheter släppts.

Danske Bank Markets analytiker Matti Ahokas uppger för Finwire att SEB under måndagen hade en telefonkonferens där man redogjorde för det fjärde kvartalet.

Enligt honom uttalade sig banken "något bearish" kring utvecklingen under kvartalet, även om det inte framkom något speciellt. SEB nämnde under telefonkonferensen inte heller några siffror, utan uttalade sig i mer svepande ordalag.

Läs även: SEB vill stoppa kundflykten från bolån – lanserar plan för att vinna tillbaka kunder

Enligt Danske Bank-analytikern, som sedan tidigare har rekommendationen behåll för SEB, var redogörelsen för kvartalet inte förvånande sett till andra bankers guidning och den generella utvecklingen under kvartalet.

Analytikerkonferensen är den första i sitt slag som SEB anordnar. Det är något som enligt Matti Ahokas kan ha bidragit till kursreaktionen, som han beskriver som "förvånande".

SEB:s talesperson Laurence Westerlund bekräftar för Bloomberg News att banken under måndagen haft en analytikerkonferens där marknadstrender och officiell data diskuterades inför den tysta perioden inför rapporten för fjärde kvartalet.

Läs även: Börsen idag: SKF lyfter efter Morgan Stanleys höjning


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST