Fotograf: Polestar/Press

Volvo Cars elbilsmärke visar första bilden på Polestar 2 – som ska utmana Model 3

Helelektriska Polestar 2 kommer att avtäckas de närmaste veckorna. Men redan nu har Volvo Cars-bolaget skickat ut den första bilden på den nya modellen.

Den första bilden på Polestar 2, från Volvo Cars-bolaget Polestar, har släppts.

Medan den första Polestar var en hybridmodell till premiumpris kommer Polestar 2 vara en renodlad elbil och billigare än sin föregångare och säljas i större volymer. Försäljningspriset blir omkring 400 000 kronor.

Den sportiga halvkombin med en räckvidd på knappt 50 mil och 400 hästkrafter aviserades förra året och under presseventet i New York var bolagets vd Thomas Ingenlath tydlig med hur man ville positionera sig:

"Polestar 2 kommer att bli en direkt konkurrent till Tesla Model 3", sade han då.

Läs även: Volvo Cars slår försäljningsrekord för femte året i rad: "SUV:arna i spetsen"

Förra hösten förtydligade vd:n Thomas Ingenlath Polestars position gentemot Tesla och gav en ledtråd kring när den andra modellen släpps.

"Vi säger inte att det är en Tesla-dödare. Vi är här för att tävla med dem på marknaden. Vi lanserar Polestar 2 under andra halvan av 2019 och produktionen börjar någon gång i början av 2020", sade han enligt Electrek.

Enligt sajten kommer Polestar 2 att avtäckas inom de närmaste veckorna.

Nästa modell, SUV:en Polestar 3, planeras till 2021.

Volvo Cars-bolaget Polestar ägnade sig tidigare åt att öka prestandan på Volvobilar men presenterade hösten 2017 sin första bil. Polestar 1 kostade omkring 1,5 miljoner kronor. Det är ungefär dubbelt så mycket som Teslas modell i lyxbilssegmentet, Model S.

Läs även: Uppgifter: Tesla har många osålda Model 3 i lager

Volvo Cars vd, Håkan Samuelsson, har tidigare sagt att tanken är är att drivlinan från Polestar så småningom ska användas i Volvo.

Polestars kontor ligger i Torslanda men serietillverkningen sker i Chengdu i Kina.

Läs även: Så mycket kostar Tesla Model 3 i Sverige – och så dyr är den att bygga


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant