Fotograf: Polestar/Press

Volvo Cars elbilsmärke visar första bilden på Polestar 2 – som ska utmana Model 3

Helelektriska Polestar 2 kommer att avtäckas de närmaste veckorna. Men redan nu har Volvo Cars-bolaget skickat ut den första bilden på den nya modellen.

Den första bilden på Polestar 2, från Volvo Cars-bolaget Polestar, har släppts.

Medan den första Polestar var en hybridmodell till premiumpris kommer Polestar 2 vara en renodlad elbil och billigare än sin föregångare och säljas i större volymer. Försäljningspriset blir omkring 400 000 kronor.

Den sportiga halvkombin med en räckvidd på knappt 50 mil och 400 hästkrafter aviserades förra året och under presseventet i New York var bolagets vd Thomas Ingenlath tydlig med hur man ville positionera sig:

"Polestar 2 kommer att bli en direkt konkurrent till Tesla Model 3", sade han då.

Läs även: Volvo Cars slår försäljningsrekord för femte året i rad: "SUV:arna i spetsen"

Förra hösten förtydligade vd:n Thomas Ingenlath Polestars position gentemot Tesla och gav en ledtråd kring när den andra modellen släpps.

"Vi säger inte att det är en Tesla-dödare. Vi är här för att tävla med dem på marknaden. Vi lanserar Polestar 2 under andra halvan av 2019 och produktionen börjar någon gång i början av 2020", sade han enligt Electrek.

Enligt sajten kommer Polestar 2 att avtäckas inom de närmaste veckorna.

Nästa modell, SUV:en Polestar 3, planeras till 2021.

Volvo Cars-bolaget Polestar ägnade sig tidigare åt att öka prestandan på Volvobilar men presenterade hösten 2017 sin första bil. Polestar 1 kostade omkring 1,5 miljoner kronor. Det är ungefär dubbelt så mycket som Teslas modell i lyxbilssegmentet, Model S.

Läs även: Uppgifter: Tesla har många osålda Model 3 i lager

Volvo Cars vd, Håkan Samuelsson, har tidigare sagt att tanken är är att drivlinan från Polestar så småningom ska användas i Volvo.

Polestars kontor ligger i Torslanda men serietillverkningen sker i Chengdu i Kina.

Läs även: Så mycket kostar Tesla Model 3 i Sverige – och så dyr är den att bygga


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.