Börje Ekholm, Ericssons vd

Ericsson i indiskt domstolsbråk – vill att kundens styrelseordförande buras in

En betalning från en kund i Indien har uteblivit och den svenska telekomjätten Ericsson begär nu att kundens styrelseordförande ska få fängelse.

Ericsson har valt att att för andra gången anmäla Reliance Communications styrelseordförande Anil Ambani för domstolstrots. Det skriver The Economic Times of India.

Den svenska telekomjätten har begärt att Högsta domstolen i Indien fängslar Ambani och inför ett utländskt resestopp fram tills att Reliance betalat sina skulder till bolaget.

Reliance är skyldiga Ericsson pengar för hanteringen av dess telekomnätverk i Indien. Bolaget har lovat att betala tillbaka sina skulder men stött på problem eftersom regeringen ännu inte har godkänt dess försäljning av spektrum till telekomkollegan Jo. Reliance hade tänkt att använda pengarna för att återbetala skulderna.

”Den nya anmälningen kommer eftersom Reliance och andra inte har agerat i överensstämmelse med Högsta domstolens order. Vi har länge väntat på betalningar och dess uteblivande är en trots mot domstolen”, sade advokaten Anil Kher som representerar Ericsson.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST