Media Markt-ägaren rasar 15%

Ceconomy, som bland annat äger Media Markt, rasar på börsen.

Europas största konsumentelektronikkedja Ceconomy, som bland annat äger Media Markt, rasade 15 procent i onsdagens öppningshandel på Frankfurtbörsen.

Bolaget har slopat sin utdelning och varnat för att resultatet förväntas sjunka ytterligare ett år, rapporterar Bloomberg News.

Räkenskapsåret 2018/2019 kommer att bli ett "övergångsår" då det justerade ebit- och ebitda-resultatet väntas sjunka "något", enligt Ceconomy.

Ceconomy uppgav också att det inte har någon lösning för sin förlustbringande svenska verksamhet än, skriver Bloomberg News.

Sent på tisdagskvällen meddelade Ceconomy att finanschefen Mark Frese, som har hjälpt till att fylla den tomma vd-posten, kommer att sluta i slutet av december. Han kommer att ersättas temporärt av Bernhard Düttmann, som är styrelseledamot i Ceconomy.

Den som permanent axlar vd-rollen i bolaget får ta hand om ett bolag som står inför ytterligare ett räkenskapsår med sjunkande rörelseresultat. Den tidigare vd:n Pieter Haas avgick i oktober och bolagets aktie har förlorat närmare tre fjärdedelar av sitt värde i år, skriver Bloomberg News.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST