Bomarknad: Fler tror på sjunkande priser

Hemnets köparbarometer visar att fler spår sjunkande bostadspriser. 

Andelen av besökarna på bostadssajten Hemnet som tror på sjunkande bostadspriser ökar till den högsta nivån sedan i mars. Det visar Hemnets köparbarometer för december.

"Den mest sannolika förklaringen till att allt fler tror på sjunkande bostadspriser är enligt oss allt fokus som varit på kommande räntehöjningar från Riksbanken. Det kan också delvis vara säsongsmässigt, att man är mer negativt inställd till bostadsmarknaden i december. Sannolikt är det en kombination av dessa två faktorer", säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Andelen som tror på sjunkande bostadspriser de närmaste sex månaderna har ökat till 35 procent i december från 30 procent i november, medan andelen som tror på stigande priser sjunkit till 19 från 22 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST