Kinesiska Tencent vill köpa Peak Performance

Kinesiska Tencent har lagt bud på Amer Sports.

Ett konsortium bestående av Anta, Fountainvest Partners, Chip Wilson och Tencent har nu lagt ett bud på Amer Sports efter flera månaders "preliminärt intresse".

Sportförtaget har en rad internationellt erkända varumärken som Salomon, Arc'teryx, Atomic, Mavic, Suunto, Wilson, Precor och svenska Peak Performance.

Budpriset uppgår till 40 euro per aktie kontant, samma nivå som har indikerats tidigare, och som värderar bolaget till cirka 4,6 miljarder euro.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Budkursen motsvarar en premie om 43 procent jämfört med det volymviktade snittpriset på aktierna på Helsingforsbörsen under de tre månaderna innan budintresset första gången meddelades.

Amers styrelse rekommenderar enhälligt budet.

Ägare med 7,9 procent av aktierna har åtagit sig att acceptera budet. Vidare har en ägare med 4,3 procent uttryckt att den ställer sig positiv till budet.

Investerarkonsortiet planerar att Amer Sports kommer att drivas oberoende, med egen styrelse.

Amer Sports handelsstoppades på fredagsmorgonen och handelsstoppet hävs 10.25 svensk tid.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.