Fotograf: TT. Starbreeze/Press. Kollage.

Razzia mot Starbreeze huvudkontor – och en person gripen misstänkt för insiderbrott

Under onsdagsmorgonen genomförde Ekobrottsmyndigheten en razzia mot Starbreeze kontor i Stockholm, uppger Dagens industri. Misstankarna gäller grovt insiderbrott.

Enligt Dagens industri ska civilklädda poliser gjort ett tillslag mot det krisande spelbolagets kontor i centrala Stockholm och bland annat tagit med sig en dator.

Läs även: Starbreeze höll inne med information samtidigt som vd:n sålde

Dessutom har handling inkommit till Stockholms tingsrätt om att en sekretessbelagd person tilldelats en offentlig försvarare på grund av misstankar om insiderbrott.

En person uppges vara gripen, vilket bekräftas av EBM.

"Finansmarknadskammaren har i dag genomfört flera husrannsakningar gällande misstankar om grovt insiderbrott med kopplingar till spelbolaget Starbreeze. En av husrannsakningarna har genomförts på Starbreeze kontor i centrala Stockholm. En person är frihetsberövad", säger Niklas Ahlgren, som är presstalesperson på EBM, till Dagens industri.

Läs även: Nordea i betald analys: Starbreeze-aktien kan mångdubblas

Starbreeze, som just nu genomgår en företagsrekonstruktion, har kommenterat händelsen i ett pressmeddelande där man uppger att själva bolaget inte är "föremål för någon misstanke".

"Bolaget samarbetar med Ekobrottsmyndigheten. Händelsen påverkar inte bolaget eller den pågående företagsrekonstruktionen", skriver bolaget vidare.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST