Börje Ekholm, Ericssons vd Fotograf: Jan Erik Henriksson/TT

Ericsson stiger när Vita huset varnar för kinesisk teknik

Ericsson stiger mest i OMXS30 under fredagsmorgonen.

Ericsson stiger på Stockholmsbörsen på fredagen och flera skäl finns för uppgången. Wall Street Journal har rapporterat om att USA:s regering kampanjar för att landets allierade ska förmå operatörer att avstå från utrustning från kinesiska Huawei. Skälet till kampanjen uppges vara cyberrisker.

Men Ericssonaktien kan också gynnas av kommentarer från amerikanska analytiker.

Goldman Sachs skriver i ett kundbrev att Ericsson fortsätter att vara i en "stark konkurrensposition", särskilt i Nordamerika. Banken räknar med ytterligare marginalförbättringar 2019-2020 och ser långsiktiga möjligheter för Ericsson inom området Emerging Business, särskilt för 5G-teknik.

Liberum räknar i sitt analysbrev med att Ericsson kommer att åtminstone uppnå, om inte överträffa, sin guidning för 2020 och även marknadens förväntningar. Skälet är vändningen för affärsområdet Digital Services samt det momentum som finns för 5G i Nordasien, inklusive Kina. Enligt Liberum väntas Ericssonaktien vara "relativt defensiv" under den pågående marknadsvolatiliteten.

Vid 10-tiden var Ericsson upp 1,8 procent och aktien toppade med det OMXS30.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST