Fotograf: Henrik Montgomery/TTTT

Kommun råkade sälja brandstation – stämmer köparen

För fyra år sedan sålde Storuman kommun en fastighet. Med på köpet råkade en brandstation följa med. Nu stämmer kommunen köparen för att få tillbaka den.

Ett bolag som helägs av Storumans kommun sålde 2014 en industrifastighet till ett privat bolag. Men av misstag följde även en brandstation med och nu stämmer kommunen köparen, skriver TT.

Det var 2014 som fastigheten Montören 1 såldes för 4,2 miljoner kronor. Men Storuman kommun hade missat att Montören 1 hade slagits ihop med den före detta fastigheten Förrådet 1, som används som brandstation och kommunförråd.

Kommunen har nu lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten där de hävdar att köparen, JLO Fastigheter, borde ha förstått att endast Montören 1 skulle ha ingått i köpet. Men JLO Fastigheters ägarbolag avfärdar kommunens krav, skriver TT. 

Enligt Tomas Mörtsell, C, kommunalråd i Storuman, har det förekommit diskussioner om att kommunen skulle kunna köpa tillbaka fastigheten för 10 miljoner kronor, skriver Lokaltidningen, som täcker södra Lappland.

”Vi har betalat för fastigheten och har alla erfoderliga dokument. Att komma i efterhand och säga att affären var ett misstag är märkligt. Det naturliga hade varit att köpa tillbaka fastigheten men det har kommunen inte gjort. Istället så går man fram så här och stämmer mig och företaget på en massa pengar”, säger Lennart Olofsson på Cloudberry estates Sverige där JLO Fastigheter ingår, till Lokaltidningen.

Läs även: Fick lön och löneförhöjningar av kommunen under 14 år – utan att jobba


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.